Pentru că în fiecare din noi exista (cel putin) doua personaje, total opuse ca nevoi si dorinte.

Prima, sau una din ele, este cea care vrea echilibru. Care vrea stabilitate. Care vrea siguranta zilei de maine. Care vrea un loc de munca stabil. O relatie speciala cu o persoana minunata. Pe care sa o trezeasca cu micul dejun la pat. Care analizeaza tot. E cea rationala. Cea care vede monotonia ca pe un lucru bun.

Cealalta, este cea cu dorinte si pofte. Este cea sufleteasca. Cea care isi doreste noul iPhone 5S sau noul HTC One. Cea care vede o bluza bestiala pe un manechin si direct o vrea. Care vrea sa castige multi bani ca sa-si permita orice. Care vrea sa mearga la strand in mijlocul programului de lucru. Care viseaza la cai putere si (inca) o plimbare pana in varful turnului Eiffel. Care vrea sa mearga intr-o croaziera in jurul lumii. Cea care nu se mai satura de noutati. Care vrea un tort de inghetata. Acum! E cea caruia ii e lene sa spele vasele. E si cea care se plictiseste repede de orice.

Da-i sufletului ce-ti cere!

Exista un timp potrivit pentru toate. Si nimic nu e cu adevarat daunator daca nu e in exces. De la carti si filme pana la droguri si sex. Chiar si in Biblie scrie sa nu lasi nimic sa puna stapanire pe tine. Nu sunt un mare adept al bisericii, dar sunt cateva invataturi care pot contribui la o viata lunga si fericita, daca le pui in aplicare. Una din ele este sa nu devii un -holic.

Pentru ca unde vrei sa ajungi, si ce vezi ca trebuie sa faci ca sa ajungi acolo sunt, deseori, doua lucruri complet diferite. Pentru ca te pierzi foarte usor pe drum. Nu exista o harta. Drumul este altfel pentru fiecare dintre noi. Si fiecare dintre noi luam cea mai buna decizie la momentul prezent.

Cele doua personaje sunt in fiecare dintre noi, mai active sau mai pasive. Si chiar in cursul unei zile. Deseori, "tu" de dimineata te cam urasti pe "tu" de aseara, care a lasat tot felul de lucruri de facut pe dimineata, ca na, diminieata va fi mai potrivit. Tu, dupa ai obtinut ceea ce ai vrut, parca nu ti-l mai doresti asa de mult.

De asta cred ca fericirea este defapt o suma de mici si multe bucurii. Sa mergi pe strada cu muzica in casti, sa privesti in sus si sa te bucuri ca esti pe acest pamant. Ca cerul este albastru si ca esti sanatos. Ca ai unde si de unde sa mergi. Ca ai perna moale cand pui capul seara sa dormi. Ca ai pe cine sa suni la 3 dimineata daca ai nevoie de ceva. Ca esti prezent in viata ta. Ca le ei pe toate asa cum vin si te bucuri de toate. Si toate astea fara sa renunti la idealuri, la vise, la sperante.

Ziua de astazi nu se va mai intoarce vreodata. Niciodata! Bucura-te de ea.