Sunt bucuros. Si multumit. Am terminat cartea. Stiu, am inceput-o de mult timp. Stiu, am dat vina pe putinul timp liber pe care-l aveam la dispozitie.

Dar a trebuit sa ajung in Italia, intr-o casa intre maslini, intr-o zi insorita, cu Internet foarte prost si o senzatie de moleseala de dupa pranz, ca sa o pot citi. Pana la capat.

Mi-am aprins, o tigara, si ma gandesc cu nerabdare la urmatoarea carte pe care o voi citi. Cred ca cititul este un fel de hobby. Dinala care ti-l doresti sa-l practici, dar pe care nu-l pui niciodata prea sus in lista prioritatilor de zi cu zi. "Las' ca o sa citesc inainte de culcare". In stilul de viata de astazi, inainte de culcare esti prea obosit ca sa mai urmaresti rand dupa rand, pagina dupa pagina. Tragem prea mult de noi. Pentru ca vrem sa cucerim lumea.

Nu stiu de ce, dar viata la tara in Italia imi aduce a relaxare, plimbari, vin si vise, pe cand viata la tara in Romania imi aduce a curci, tarani si noroaie.

Da, si eu vreau sa imbatranesc in San Marino. Stiu ca nu sunt acasa, dar atmosfera este cu totul alta. Si lumea este mare. Si fiecare loc si fiecare persoana, te atinge in felul ei. Suntem suma experientelor pe care le avem.

Intr-un fel ma bucur ca nu prea merge Internetul aici. Uneori ma simt prea "conectat". Inca visez la cate un weekend fara semnal la telefon, in ceva cabana uitata de lume, printre brazi si pasarele. Cred ca e un alt hobby. Pentru o alta zi.