Orice am face in viata, un lucru e cert. Viata trece.

Timpul este singurul "lucru" care nu poate fi cumparat sau recuperat in vreun fel. Oricine ai fi si orice ai face. Daca ziua de azi a trecut, a trecut. Nu se mai intoarce niciodata si nu va mai exista nicio zi identica.

Chiar si atunci cand a trecut o saptamana si nu ai reusit sa faci cine-stie-ce activitate care vroia sa o faci. Pentru ca saptamana urmatoare, atunci cand iti "faci loc" in program sa face ceea ce n-ai facut, defapt renunti la altceva. Alte lucruri pe care nu le mai faci.

Si cand privesti in urma, singurele regrete care iti raman sunt pentru lucrurile pe care nu le-ai facut. Pentru ca n-ai avut timp, pentru ca n-ai avut curaj, pentru ca erai prea confortabil.

Chiar si lucrurile marunte. Si-acum tin minte ca n-am urcat in Fortezza cand eram prin 2007 in Castiglione del Lago.

Asta se intampla pentru ca lucrurile pe care le facem, le facem in urma unei decizii de a le face. Si decizia pe care o luam la un moment dat este de regula cea mai buna decizie la acel moment. Este normal ca dupa ce faci un lucru sa afli daca a fost ceea ce trebuie sau nu. Ar fi chiar aiurea sa nu fie asa. Ti-ai zis des "Habar n-am daca am luat decizia buna sau nu"?

Dar deciziile de a nu face ceva sunt deseori luate din comoditate, din lipsa curajului sau din cauza ca gasim foarte usor motive sa nu-l facem. Suntem foarte buni in a gasi scuze pentru orice. Că o fi, că o pati, că vremea, că banii, că vecinu, că sefu', că spatele, că "ce zice lumea?", că ma vede cineva, că PMS, că Mos Craciun. Cam orice variabila de pe lumea asta ne poate ajuta sa ne convingem sa nu facem ceva. Si chiar ni se pare un act justificat. Si trec zile, luni, si ani si ne uitam in spate. Si atunci vin regretele.

De asta zic, fa ce-ti doresti, fara sa cauti scuze. Nu exista maine sau data viitoare sau luna viitoare. Exista acum!