Este aproape ora 17. Ajung acasă, dupa ce am fost în oraș să rezolv mai multe treburi pe care le-am amânat de la începutul săptămânii.

Dau drumul la televizor. Ca să fie mai multă "acțiune" în casă. Pornește pe ProTV, cel mai probabil unde a fost azi dimineață când l-am oprit. L-am oprit? Sau nu l-am mai oprit? Nici nu mai țin minte. Dar nu contează.

Încep știrile. Și nu orice fel de știri, ci Știrile de la ora cinci. Cum ar fi ceaiul de la ora cinci al englezilor, dar la români. Dar românii nu sunt așa de pasionați de ceai cum sunt de știri. Nu am să mă întind foarte mult, dar, pe scurt, ar fi așa: cinci români au murit pe autostradă în Anglia, când un tirist ce vorbea la telefon i-a spulberat. Nu, n-ai ințeles! Efectiv, i-a spulberat, partea superioară a caroseriei mașinii lor nici nu mai era atașată de restul mașinii. Nu-mi dau seama cum au dedus ei că omul vorbea la telefon, dar să zicem. Mai departe. „Tavanul dintr-o școală gimnazială din București s-a prăbușit”. Defapt, din imagini îmi dau repede seama că tencuiala de pe tavanul unui hol a căzut, nu tavanul cu totul așa cum este prezentat. Din păcate niciun copil nu era pe hol în momentul extorsiunii. Din păcate pentru ratingul stirilor, că nu au putut-o da pe aia cu Atenție, urmează imagini cu un puternic impact emoțional. Reporterița de la fața locului ne-a dat câteva detalii după ce s-a bâlbâit un pic, și ne-a spus că directorul școlii a plecat într-un taxi imediat ce s-a petrecut potențiala tragedie. Și da, a folosit cuvântul tragedie deși n-a fost nicio tragedie. Și că Ministerul Educației avea în plan să repare tavanul. Mhm.

Mai departe, o femeie din cine-știe-unde a fost găsită azi dimineață dezbrăcată și moartă. Sfâșiată de aprigele haite de câini din zonă, cândva azi noapte. Adică animăluțele acela dragălașe pe care le plimbă majoritatea vecinilor din bloc în fiecare dimineață și seară. Și, pentru că a găsit-o un trecător abia dimineață, manevrele de resuscitare nu au dat rezultate. Așa ne anunță un oarecine cu o mașina de ambulanță în fundal. O vecină ne arată pe unde erau urmele de sânge. Bineînțeles, în acest moment, cauza decesului este doar o presupunere. Dar toată lumea pare să fie convinsă. Sigur haitele de câini au făcut aceasă ispravă. Oricum, rezultatele finale vor fi făcute publice după efectuarea necropsiei. Urât cuvânt!

Cadru înapoi în studio. Doamna prezentatoare de știri, cu o privire serioasă, trage aer în piept și trece mai departe. „Doi oameni au fost la un pas de moarte”, iar pe undeva pe unde nici nu contează. Pentru că o ursoaică și doi pui le-au ieșit în cale. Filmare cu o ursoaică și niște pui, proabil din arhivă, că doar bieții oameni nu au stat să filmeze tânăra familie înainte să ajungă la spital. Sau poate bieții oameni erau braconieri și nu le-a ieșit „combinația” în încordarea om versus natură. Nu vom afla niciodată. Dar pentru oricine vrea detalii, cu siguranță poate să le afle în cadrul următorului buletin de știri. Și probabil și mâine la aceeași oră, când vin rezultatele necropsiei din știrea de mai devreme.

Așa că iau telecomanda și schimb canalul. Pe VH1. Cântă Adele. Send my love to your new lover. Treat her better. Excelent! Se termină melodia și începe Gangnam Style. Altă viață! Și-mi amintesc brusc de ce am renunțat să mă uit la știri, cândva cu puțin înainte de 2010. Înțeleaptă decizie am luat atunci. Se pare că șapte ani mai târziu nu s-a schimbat nimic. Ba da, s-a schimbat. Hiturile din acea vreme, care erau pe toate canalele de muzică, sunt acum pe VH1, împreună cu Backstreet Boys și Spice Girls.