Sindromul studentului, in care lasam toata treaba pe ultima suta de metri, il purtam cu noi tot restul vietii.

Doar cand stim ca se apropie "deadline-ul" deodata devenim mai responsabili si vrem sa fi facut lucrurile altfel, sa fi inceput mai din timp, sa... tot felul.

Doar cand stim ca e prea tarziu am fi facut lucrurile altfel. Intre timp suntem prinsi in viata sociala, in munca, in rutina, in confort si nu dam importanta lucrurilor cu adevarat importante.

Citeam intr-un articol candva anul trecut pe la inceputul lui Octombrie un articol despre ce si cum facem, din care nu mai retin mare lucru decat urmatoarea intrebare: "Ce ai face daca ai stii ca peste un an mori?". In capul meu, bineinteles, s-au autosesizat o gramada de lucruri misto de facut. Dar, pentru ca nu mor peste un an de zile, m-am gandit ca OK, vom vedea cand cum. Si nu e ok asa. Nu facem lucrurile importante, cele care ne fac sa simtim ca traim, pentru ca... viata.

Asa ca m-am decis ca pe 15 octombrie 2015 este ziua in care "The Earth Stood Still". Da, m-am inspirat din numele unui film care mi-a placut mult, care cumva merge pe aceeasi tema: Nu amana la nesfarsit lucrurile importante! si cum niciodata nu e prea tarziu sa incepi sa faci lucrurile bine.

Cum mi-a schimbat asta viata? Orice mi-am propus ca vreau sa fac, trebuie sa fac pana in 15 Octombrie. Un nou job? Clar. N-am chef sa ies in oras azi? "Nici vorba! Unde plecam?" Este extenunant? Da, uneori. Te face sa-ti traiesti viata fara absolut niciun regret?! Absolut!

Am sa realizez tot ce mi-am propus pana in octombrie? N-am nici cea mai vaga ideie. Dar stiu ca nu ma dau inapoi de la nimic, ca ma bucur de fiecare zi, ca ma bucur si atunci cand sunt obosit, pentru ca am realizat ceva. Si cand sunt odihnit, pentru ca e o noua zi in care pot sa fac ceea ce-mi place, sa rad, sa muncesc, sa ma bucur de tot.

Lumea este foarte vasta si foarte diversificata. Si avem foarte putin timp de petrecut pe Pamant, asa ca ar fi bine sa profitam de el.