Luna aceasta a fost a cincea ediție a festivalului de muzica Untold, de la Cluj Napoca.

Și m-am gândit să notez câteva impresii. Și poze. Spre deosebire de celelalte trei ediții la care am participat, de data aceasta am făcut mult mai puține poze cu telefonul. Pentru că mi-am dat seama că nu prea m-am uitat nici la pozele și filmările făcute în anii trecuți. Untold este un festival la care trebuie să participi, să fii acolo, nu să-l vezi în poze, pe telefon sau la televizor.

Artiștii principali au fost pe scena cea mare, în Cluj Arena, un stadion imens, perfect pentru a vedea bine din aproape orice punct.

Cea mai încâlcită dar sincronizată combinație de lasere, lumini, confetti, foc și watti, combinată cu cocktailuri delicioase, a făcut să-mi placă extraordinar de mult acest festival. Și spre deosebire de alte ediții, la aceasta au fost multe lucruri de făcut și văzut peste zi, nu doar seara sau noaptea pe stadion.

Așa am descoperit scena Daydreaming. O scena mică dar cu vibe-ul perfect pentru o după-amiază estivală și... festivală. Muzică, vară, soare, iarbă verde, aer plăcut parfumat, animatoare costumate și un fel de tricicleta ce producea baloane de săpun. Cam asa începea o zi de festival, undeva spre ora 15.

Am realizat astfel că scenele secundare sunt locul perfect unde să-mi dau moralul pe plus și să intru treptat în dezmățul cu urma să fie în fiecare seară pe stadion.

Dincolo de asta, dacă ar fi să fac un top cinci al lucrurilor care mi-au plăcut la ediția aceasta, ar fi:

  1. Armin van Buuren - am stat patru din cele șapte ore jumătate, a fost genial și fantastic și magnific!
  2. Nicky Romero - între Robbie Williams și David Guetta, ne-a ținut în priză o oră fără să apucăm să clipim prea mult.
  3. Scena Daydreaming - de departe cel mai frumos mod de a începe fiecare zi de festival.
  4. Robbie Williams - a venit cu un spectacol frumos și amuzant chiar. Nu era sus pe lista mea de priorități la participare, dar mă bucur că am fost prezent, a meritat.
  5. „Torpilele” Absolut Bull 3X - niște flacoane de plastic de aproximativ 40 cm înălțime, în care aveai gheață, multă vodka Absolut și restul umplut cu RedBull, pentru 65 lei. Plus capac si pai ca să nu irosești niciun strop, iar reumplerea era mai ieftină. Adică hidratarea perfectă pentru un lanț de concerte pe stadion.

Ah, și o mențiune pentru Timmy Trumpet, pentru că făcut atmosferă chiar dacă a fost cu totul alt gen.

Ce mi-a plăcut la Armin în mod special e că a venit cu câțiva invitați, soliști în melodiile compuse sau produse de el. Plus, a deschis concertul cu un început de „Deșteaptă-te Române” interpretat de orchestra din Cluj, ceea ce a fost drăguț. Mie personal mi s-a părut mai mult o aroganță, întrucât a adus practic ditamai orchestra pentru primele 5 minute.

Am înteles că la sfârșit avea în plan și să mixeze de pe vynil pe scena din față de tot, dar a plouat și nu s-a putut.

Toate cele șapte ore jumătate de Armin van Buuren sunt disponibile dintr-o bucată, pe YouTube, încă din ziua în care Armin a turnat cel mai epic DJ set de la Untold...

În rest, cald ziua și cam răcoare noaptea. Pentru transport, am avut la dispoziție Taxi, Uber si Bolt, așa că nu a fost nicio problemă să ajung la și de la festival.

Cireașa de pe tort a fost revenirea în Timișoara prin Oradea, și nu pe traseul clasic Alba Iulia, Sebes, Sibiu, Deva, Lugoj, unde am înțeles ca a fost moartea pasiunii pentru toti soferii si pasagerii blocați în râurile de mașini care se întorceau spre casă. Drumul de la Cluj la Oradea este foarte frumos, liber, cu paduri, dealuri și peisaje frumoase, în special în luna August, când totul e verde, cerul e albastru și nu te grăbești niciunde în mod special.

Concluzia finala? Abia aștept ediția 2020! 🎊